Sevgi İle Yapıldı - Kidsmondo

Sevgi İle Yapıldı

Sevgi İle Yapıldı

BENZERSİZ TASARIM

Grimm's, Alp dağlarının eteklerinde sürdürülebilir bir şekilde yönetilen, Avrupa Oyuncak Güvenliği standartlarına uygun doğal oyuncak ve dekoratif eşya tasarlayan bir aile işletmesi. Minimal tasarımları sayesinde çocukların hayal güçlerinin gelişmesi için alan tanıyan dayanıklı oyuncaklar tasarlamakta Grimm's. Bu sayededir ki ürettikleri oyuncaklar çocukların gelişimine ayak uydurarak her yaşta farklı oyunlara dönüşebilmektedir. Grimm's ürün geliştirme aşamasında, başta Waldorf eğitimi ilkeleri olmak üzere Montessori gibi diğer eğitim yaklaşımlardan da faydalanmaktadır.

Grimm's ürünlerinde, kızılağaç, ıhlamur, kayın ve akçaağaç kullanmaktadır. Birkaç istisna dışında, her şey elle zımparalanır ve kesilir - bu da ahşaba salt "makine işçiliğinden" farklı bir ifade verir ve her parçanın benzersizliğini pekiştirir.Bu sayede her oyuncak üretildiği ahşaba özel izler taşır ve aynı oyuncak bile olsa bir diğerinden farklı bir ruha sahip olur. 

Grimm's

FSC

Grimm's ürünlerinde kullanılan ahşabın tamamı Avrupa'daki sürdürülebilir ormancılıktan geliyor ve ağaç işleri, yine Avrupa'daki bağımsız küçük üreticiler tarafından yapılıyor. Yeni ürün geliştirme ve ürünlerin yağlanması, renklendirilmesi, montajı, kalite kontrolü, paketlenmesi ve tüm dünyaya sevk edilmesi ise Almanya'daki genel merkezden yapılmakta.

GÜVENLİ VE ZARARSIZ

Grimm's oyuncakları dayanıklı tasarımları, basit ve minimalist şekilleri, güzel renkleri ile her yaşa uygun olmayı başarmaktadır. Tekrar tekrar oynamaya ilham veren tasarımlardır bunlar. Kullanılan tüm hammaddeler ilk olarak Almanya'daki kalite testinden geçer. Buna ek olarak oyuncakların tamamı düzenli bir şekilde test edilir ve Avrupa Oyuncak Güvenliği Standardı (EN 71) ve ABD standartlarına uygunluğu tescillenir.

RENKLER

Tüm gökkuşağı arkadaşları ve dekoratif figürler en ince detayına kadar elle boyanmaktadır. Grimm's ürünlerinde sır boya ve bitkisel yağ kullanıyor. Parlak renkli sır boya ve bitkisel yağlar, ahşabın canlı yüzeyini yapı ve his olarak korur. Sonuç, tipik olarak pürüzlü ama yine de kadifemsi bir ahşap yüzeydir ve özellikle ahşap bloklar gibi yapı malzemesi olarak kullanılacak oyuncaklar için daha büyük bir oyun değerine katkıda bulunur. Çünkü parçalar kolay kaymaz ve üstüste yerleştirmesi minik eller için bile oldukça kolaydır.  Kullanılan boyalar su bazlıdır, ve zehirli madde içermez, tükürüğe karşı da dayanıklıdır. Kullanılan tüm boya ve yağlar Avrupa Oyuncak Güvenliği standardına (EN 71) uygundur.

İPUCU: Grimm's ürünlerini temizlemek istiyorsanız, nemli bir bez ve (gerekirse) biraz sabunlu su ile silmek yeterlidir. Kurutma sırasında ısıtıcı kullanmayınız sadece oda sıcaklığında kurumaya bırakınız, aksi takdirde ahşapta çatlaklar oluşabilir.  Lütfen ahşap ürünleri dezenfektan, sıcak su veya benzeri ile temizlemeyiniz!

 

Bu makale Grimm's resmi sitesinden uyarlanmıştır.

Yorum bırak

* Zorunlu alanlar

Yorumlar yayınlanmadan önce kontrol edilmektedir

Gizlilik Sözleşmesi'ne bak